Foto door Carly Wollaert

Op 23 oktober vond de tweede editie van No Man’s Land plaats in het voormalige Tivoli Oudegracht. Binnen het thema ‘Independent Culture – Vakmanschap is Meesterschap’ zijn professionals en jonge makers in gesprek gegaan over zelfstandigheid, durf, initiatief en creativiteit. Er werd kennis gedeeld over wat nodig is om te maken, zichtbaar te zijn en desgewenst ook bereik te hebben. De uitkomsten van deze gesprekken vindt je in de onderstaande verslagen.

 Bouw je basis – het team achter de maker en de plaat

Als maker wordt je uitgedaagd om te doen wat je wilt. In deze deelsessie wordt samen met Erwin Vogel, Krampfhaft en Riverdistrict inzicht gegeven in het creatief én zakelijk proces rondom een album. Enerzijds gaat het om de weg naar het uitgeven van eigen werk, anderzijds gaat het over hoe dit goed weg gezet wordt. Wat is er tegenwoordig nodig om te maken, zichtbaar te zijn en ook bereik te hebben?

Verslag Deelsessie 1: Bouw je basis – het team achter de maker en de plaat

Businessmodellen voor artiesten anno 2014

In deze deelsessie wordt ondernemerschap belicht vanuit het artiest-zijn. Wat is het maakproces in een digitaal tijdperk? Waar liggen de veranderingen in de organisatie van het werkproces? Blaxtar deelt zijn visie op ondernemerschap en Mevrouw Tamara vertelt over haar ‘Zo lang mogelijk’-project waar ze middels een abonnementsstructuur luisteraars meeneemt in het maakproces van haar debuutalbum.

Verslag Deelsessie 2: Businessmodellen voor artiesten anno 2014

Management: Het vinden van zakelijk vertrouwen

Management gaat over zakelijk inbedding, structuur, communicatie, bewustwording, netwerk en ook bescherming en veiligheid. Het doel van deze deelsessie is inzicht verkrijgen op het managementproces. Hoe bouw je een samenwerking geleidelijk op en welke risico’s worden er genomen? Simon Akkermans, A&R manager van BINKBEATS en Bombay Show Pig en René Vlemmix, zakelijk directeur van SPRING Festival delen hun ervaringen in het managen van een creatief proces.

Verslag Deelsessie 3: Management: Het vinden van zakelijk vertrouwen