De Coöperatie presenteert op 27 september de tweede editie van Utregse Unie, een festival waar hiphop, bass music, future beats, street art, skateboarding en andere elementen van urban cultuur een plek krijgen. In 2014 gaat het succesvolle evenement verder waar het vorig jaar geëindigd is en strijkt het neer in de rauwe loodsen van NUtrecht (bij station Zuilen).
Utregse Unie maakt vandaag de eerste namen bekend waaronder een aantal lokale bekenden: producer Krampfhaft, rapper Reazun en DJ collectief Raw Basics. Het Amsterdamse DJ duo Guerilla Speakerszal samen het podium betreden met Beaudamian. Daarnaast verzorgt de 20-jarige Haagse producer Torus een optreden mede als de broers Ill & Ape en het excentrieke duo dOOp vs. Subp Yao.

Utregse Unie vertegenwoordigt pioniers die de grenzen van urban cultuur verkennen waarbij de eerste editie in HAL16 uitverkocht met een krachtig avondprogramma. Het intensieve partnerschap tussen Stichting Habek en Stichting Het Kaasschaafcollectief leidt dit jaar tot een compleet dagfestival. Vanaf 13:00 uur is NUtrecht het speelterrein van DJ’s, MC’s, producers, visual artists, skateboarders en andere stedelijke creatievelingen.

De voorverkoop start vandaag en kaarten zijn voor €11,50 verkrijgbaar via www.utregseunie.nl. Gelimiteerde “vroege vogel tickets” zijn exclusief verkrijgbaar bij sneakerstore Prime in de Schoutenstraat voor maar €7,50.

Meer namen worden in augustus bekend gemaakt.

www.utregseunie.nl
www.facebook.com/utregseunie
www.twitter.com/utregseunie
www.instagram.com/utregseunie
#UU030