De Utrechtse stichting De Coöperatie organiseerde afgelopen zondag het indoor urban culture festival Utregse Unie. Ruim 1200 bezoekers bezochten het evenement in loodsencomplex van NUtrecht waar hiphop, beats, sneakers, lifestyle, street art, skateboarding en breakdance werden verenigd onder één dak. Een uniek totaalconcept, dat laat zien wat urban Utrecht in huis heeft.

Een uur voor opening stonden de eerste 100 bezoekers in de rij voor de grand opening van de Sneakers & Lifestyle Market om dat ene paar sneakers op de kop te tikken. Verzamelaars, verkopers, customizers en restorators boden hun schoenen aan en Utrechtse ondernemers als Utca’s Finest, The Hunted en Noble Goods Co brachten kledingcollecties aan de man.

De skateboard wedstrijd trok veel bekijks met onder andere Nederlands kampioen junioren Jip Koorevaar in de selectie. Hij eindigde als derde met Bart Buikman op nummer 2 en Wouter de Jong als absolute winnaar. Ook de breakdance battle, die werd gehost door dansgroep Illusionary Rockaz Crew, zorgde voor spektakel met leerlingen van Creative College op de dansvloer. De street art expositie van collectief Watdajel schitterde op de achtergrond met werk van KBTR (de Utrechtse Kabouter), Jan Is De Man en Deef Feed.

Met Dazzled Sticks, het nieuwe project van Dazzled Kid (Voicst) en Sticks (Opgezwolle), als het hoogtepunt van een intieme afterparty. Een sterke basis voor een nieuwe editie in 2016!

Utregse Unie werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Crep Protect, Monster Energy, Skatestore en Anti Hero Skateboards.