Afgelopen zaterdag vond de tweede editie van Utregse Unie plaats. Op dit indoor dagfestival kwamen hiphop, bass music, future beats, street art, skateboarding en andere elementen van urban cultuur samen. NUtrecht bood de ruimte om elk van deze elementen goed onder de aandacht te brengen van het publiek in de Lounge en de Blackbox, de grote zaal.

Hoewel de deuren om 13:00 uur officieel open gingen, stonden de eerste skaters om 11:00 uur al klaar om in te rijden voor het Falus Super NK, de wedstrijd die werd gehost door Utrechts skatemerk Falus en Skatepark Utrecht. De Blackbox was omgebouwd tot skateparcours waar er hard werd gestreden voor het prijzengeld en de prijzen die door skateshop Supervet beschikbaar waren gesteld. Een groot succes!

Vanaf 13:00 uur stroomde het publiek langzaam binnen. In de lounge werd er genoten van de street art expositie, de kraampjes op de Toffe Shit Markt die werden bezet door lokale ondernemers, nachos, wraps en hot dogs van de NUtrecht keuken en optredens van onder meer Bore Sans Combo, Raw Basics en Jailo.

Het podium in de Blackbox was onder handen genomen door creatief collectief Wanprestatie met een reusachtige konijnenkop waarop de VJ indrukwekkende visuals projecteerde. De optredens werden onder andere verzorgd door Utrechtse rapper Reazun, Amsterdams DJ duo Guerilla Speakerz en Britse dubstep en grime pionier Plastician. Tegelijkertijd werd er hard tegen hard gespeeld bij de Twerkstallation, een interactieve game van design collectief oneseconds waarbij de speler uitgedaagd werd om twerkend op een skippybal zombies neer te schieten.

De tweede editie van Utregse Unie was geslaagd; De Coöperatie heeft de verschillende aspecten van grootstedelijke cultuur op deze nieuwe, grotere locatie een plek weten te geven en een goede basis gecreëerd voor volgende evenementen.

Fotoverslag door Dennis Neumann: