Naast alle crash courses, inspiratiesessies en expertpanels is een muziekconferentie natuurlijk niet compleet zonder livemuziek. Een van de speerpunten van De Coöperatie is de ondersteuning van muzikale talenten, om hen de volgende stappen te laten zetten in persoonlijke en artistieke processen. Daarom hebben we opnieuw onze handen ineengeslagen met 3voor12 Utrecht. Het Utrechtse muziekplatform heeft een selectie gemaakt uit een aantal veelbelovende talenten die je op No Man’s Land 2020 kunt bewonderen: Prestcold Molly, SiNNiWAVi en The Love Elastic spelen allen een showcase van twintig minuten, tijdens de laatste – gedeelde – showcase van het programma presenteren ook COLLIGNON, Daisy Daisy, Mevrouw Tamara, Joan Franka en João Vedana zich kort aan het publiek. Bestel je ticket en mis deze talentvolle acts niet!

Prestcold Molly
Prestcold Molly is een alternatief rockkwartet. Beukende 90’s-songs worden afgewisseld met dromerige, dynamische intermezzo’s. Samen zorgen ze voor een muur aan geluid, een vol adrenaline gepompte live-ervaring. Alle bandleden hebben hun strepen al ruim verdiend in bands als Paceshifters, Magnetic Spacemen, Mozes and the Firstborn en PAUW.

SiNNiWAVi
SiNNiWAVi dropte in 2020 zijn debuut-EP. Met roots in Ivoorkust en als protegé van Josbros, is de opkomende rapper het beste te omschrijven als één bonk positieve energie. Met zijn passie voor diverse genres en onbevangen, energieke live performance is SiNNiWAVi klaar om het hiphop-landschap op te frissen en de normen te doorbreken. De Utrechtse rapper haalt ook inspiratie uit een onverwachte hoek, namelijk jaren ‘90-rockbands als Rage Against The Machine en Linkin Park.

The Love Elastic
The Love Elastic is een verzameling muzikale vrijbuiters, rondom Utrechtse singer-songwriter Guy Corneille. Uit volle borst en gewapend met trompetgeschal, tromgeroffel en een hoop bombarie verklaren ze hun liefde aan van alles en nog wat: de nacht, de zomer, de kleine wezentjes uit de chocoladefabriek, maar natuurlijk ook aan de luisteraar. Verwacht heerlijk rammelende liedjes die doen denken aan Devendra Banhart, Beirut en Edward Sharp & The Magnetic Zeroes.

COLLIGNON
Na vijftien jaar de hele wereld gezien te hebben met bands als SKIP & DIE, Nobody Beats The Drum en C-Mon & Kypski, is er nu het soloproject COLLIGNON. Een mix van akoestische en elektronische instrumenten beïnvloed door Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische muziek. Verwacht een luide en gepassioneerde show met opgevoerde gitaarversterkers en live-improvisatie.

Daisy Daisy
”Gary Numan on speed scubadiving on stage.” Zo omschrijft het Utrechtse Daisy Daisy de intense combinatie van synthpunk en wave. En dat belooft wat! Met synths, elektrische gitaren en drumcomputers wordt teruggegrepen naar helden uit de jaren ’80 zoals The Fall en Fad Gadget. In één jaar werden Le Mini Who, Red Light Radio en Eurosonic al veroverd met een zweterige combinatie van elektronische muziek en old skool punk vibes.

Mevrouw Tamara
Eigenzinnige, verhalende muziek met invloeden van My Brightest Diamond, St. Vincent en Radiohead. Haar oprechte, breekbare maar soms ook kritische teksten laten je nadenken over het leven dat ineens onalledaags lijkt. De omarmende instrumentatie biedt een warm bed waarin je je dromend mee kan laten voeren in deze gedachten. Voor haar nieuwste album In Je Hoofd, dook Mevrouw Tamara in het hoofd van mensen die mentaal in de knoop zitten, om het taboe omtrent deze onzichtbare conflicten te doorbreken.

Joan Franka
Joan Franka is een Nederlandse singer-songwriter wiens aanwezigheid niet onopgemerkt kan blijven. In 2019 bracht zij haar eerste singles van haar EP Luba The Baroness uit. De muziek creëerde zij samen met Marnix Wilmink (45ACIDBABIES, The Mauskovic Dance Band) en werd opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio van Pablo van de Poel (deWolff).

João Vedana
De in Brazilië geboren singer-songwriter en multi-instrumentalist João Vedana begon op zijn negende met het spelen van de gitaar. Na jaren van oefenen en verschillende optredens in zijn geboortestad, verhuisde hij naar São Paulo om zich te specialiseren in het bespelen van de elektrische gitaar.

 

 

Foto: Mirel Masic