No Man’s Land is de jaarlijkse muziekconferentie van De Coöperatie. De zevende editie vindt op woensdag 27 november voor het tweede jaar op rij plaats in TivoliVredenburg. Het inspirerende programma biedt de kans om elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en kennis te delen.

Dit jaar staat ‘de duurzame carrière’ centraal. De eerste tien programma-onderdelen zijn bekend en vind je hieronder. De komende weken wordt de rest van het programma bekend gemaakt. Blijf op de hoogte via Instagram of Facebook.

Goed om te weten: er is dit jaar slechts één type ticket waarmee je toegang hebt tot het gehele programma. Vol = vol, dus bestel snel je ticket!

EXPERTSESSIES

Ze zullen denken dat ik gek ben

Als muziekprofessional werk je non-stop en snoeihard aan jouw carrière en die van anderen. Je bent altijd bezig met presteren, je wordt bij elke show verwacht, grenzen vervagen en ineens draai je standaard overuren. Tijdens deze expertsessie wordt de huidige prestatiecultuur ter discussie gesteld en hoe dit bijdraagt aan de mentale gezondheid van jou als muziekprofessional. Concrete oplossingen om je geestelijke welzijn te beschermen, burn-outs en andere klachten te voorkomen.

Fast money vs. duurzaam bouwen

Om te zeggen dat het goed gaat met Nederlandse hiphop is een understatement. Rappers domineren de hitlijsten, zijn niet meer weg te denken uit de line-ups van mainstream festivals en laten het geld rollen als profvoetballers. In deze sessie bespreken we de toekomst van hiphop. Het is makkelijk om hetzelfde kunstje te herhalen voor een tweede hit, maar hoe verduurzaam je succes op de lange termijn? Waar moet je als artiest voor waken? Hoe sla je de brug tussen de club en het popcircuit?

Rondje naar de top

Opkomend talent krijgt in Nederland royaal de kans door te breken. Lokale bandwedstrijden, Popronde, Grote Prijs van Nederland en Eurosonic Noorderslag: ook wel bekend als ‘het rondje’. De weg naar de top lijkt helder en toegankelijk, maar we zien ook veel acts na dit rondje verdwijnen. Survival of the fittest? Of zijn er andere krachten aan het werk? In een open gesprek met makers en de sector bespreken we of het rondje nog naar behoren werkt, en onderzoeken we aanvullende en alternatieve wegen.
Faradays_MarijnDeWit_website

INSPIRATIESESSIES

Ableton presenteert: Organische sounds door Polynation

Ontdek hoe je live opgenomen sounds, synthesizers, field recordings en andere opgenomen instrumenten kunt verwerken in je producties. Polynation presenteert verschillende Ableton technieken, en hoe je ze inzet om tot een organische sound en feel te komen.

Musicmaker Songwriting Workout: Marike Jager

De eigenzinnige aanpak van Marike Jager leidt tot verrassend werk. Kom tijdens deze Songwriting Workout te weten hoe je zelf een verfrissende song kunt schrijven. Grijp je kans en kijk hier de kunst van het songwriten af en ga samen met haar en het publiek aan de slag!

The Daily Indie presenteert: Q&A met Someone

Nederland barst van de fantastische popzalen en biedt oneindig veel mogelijkheden om door te breken. Maar door de jaren heen lijkt er een bepaald pad te zijn ontstaan wat je als artiest ‘moet’ volgen. Someone (Tessa Rose Jackson) kleurt liever buiten de lijntjes en bewandelt haar eigen pad.
De Cooperatie – Culturele Zondag – Robin Alysha Clemens-45-website

CRASH COURSES

Je band als business

Wil jij kunnen leven van je muziek? Zorg voor inzicht in je geldstromen. Rock Your Business toont de kneepjes van het ondernemerschap: Wat je inkomstenbronnen zijn, wat de invloed is van een goede (of slechte) deal, wat een goed verdienmodel is en wat de waarde is van boekers, managers, labels en uitgevers.

Door: Lars Kelpin (Rock Your Business)

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

Festivals: Hoe, wat & wanneer?

Is een bomvolle festivalagenda jouw droom? Staat jouw act in 2021 op Glastonbury? Vraag jij je af hoe je geboekt wordt door een festival? Rock Your Business onthult hoe en wanneer je een festivalprogrammeur moet benaderen, wat de overwegingen zijn en welke gage je eigenlijk kunt vragen.

Door: Lars Kelpin (Rock Your Business)

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

Artist branding & social media

Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest? Ontdek wat de juiste vragen zijn die je eerst aan jezelf moet stellen en krijg tips die direct toe te passen zijn in de praktijk. Actuele voorbeelden worden gedeeld en handige weetjes passeren de revue.

Door: Melanie Esther

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

De kracht van fotografie onderschat

Wat is de meerwaarde van goede foto’s? Vaak is er geen tijd en budget voor beeldmateriaal, dat is zonde. Volg een crash course waarin do’s en don’ts worden onthuld en pers,- concert- en backstagefoto’s worden besproken. Leer wat je wil uitstralen en hoe je die boodschap overbrengt aan fans.

Door: Jessie Kamp

Beperkte capaciteit, kom op tijd!