De Coöperatie haalt in december de Britse producer Stew Jackson naar Nederland. Jackson, bekend van zijn bijdrage aan werk van o.a. Massive Attack en Phantom Limb, wordt betrokken als coach bij het MASTER traject van ELLA.

ELLA
Ella van der Woude, de voormalige zangeres en gitariste van de band Houses, gaat solo verder onder de naam ELLA. Haar soloproject komt voort uit de urgentie om eigen keuzes te maken in complete vrijheid. “In mijn soloproject ELLA kan ik meer mijn intuïtie laten spreken, leunend op mijn achtergrond als songwriter, zangeres, filmcomponiste en arrangeur,” aldus Van der Woude. Momenteel werkt ELLA aan haar debuutplaat.

MASTER traject van De Coöperatie
De Coöperatie ondersteunt het proces van ELLA door producer Stew Jackson te betrekken als coach binnen het MASTER traject. Jackson zal Van der Woude begeleiden in de opnames van haar nummers. De focus ligt daarbij op de vertaalslag van demo’s naar liedjes die door een volledige band worden uitgevoerd.

Eerder succes
Van der Woude bracht met haar band Houses een EP uit die hen een contract opleverde met platenlabel PIAS en boekingskantoor Friendly Fire. Dit resulteerde in een optreden op Noorderslag en bij De Wereld Draait Door, een support tour met Dazzled Kid en een debuutplaat waarmee ze onder andere Serious Talent werden op 3FM. Naast de band heeft ELLA een achtergrond als componiste en arrangeur van filmmuziek. Haar muziek is onder andere te horen in films als De Behandeling (2014, Hans Herbots, Eyeworks) en Un Creux Dans Mon Coeur (2015, Mees Peijnenburg, Halal).