PROGRAMMA MUZIKANTENMARKT

De muzikantenmarkt voorziet de nieuwe generatie makers en muziekindustrieprofessionals van kennis en praktische tips door middel van demodates, panelgesprekken, flitscolleges en inspiratiesessies.
Het programma duurt van 11:30 tot 18:00 uur.

 

TICKET NML

Het Spreekuur

12:30 – 13:30 | Pandora Foyer

Tijdens Het Spreekuur krijg je niet alleen de kans om je demo te pitchen aan je favoriete producer, maar kun je ook je releaseplan voorleggen aan een manager of je Instagram-account pitchen aan een social media expert. Wat je de professionals ook wilt vragen, dit is je kans!

Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een afspraak te maken bij de registratiebalie. Let op! Wil je muziek laten horen? Zorg dan dat je zelf een telefoon/laptop/iPod en koptelefoon bij je hebt.

Aanwezig: Roel van Rooij (Radar Agency), Jacco Toma (Kaiser Management), Klaas Knooihuizen (OOR / Noisey), Sytse Wils (TivoliVredenburg), Silvia Biemans (Sena), Elles van Aarle (DOX Records), Martijn Mannak (Atlas Agency), Lisanne Middag (Crystal Stone Management), rakenDra Smit (Kunstenbond), Emiel Schaap (3voor12 Utrecht / Hofman Café), Casper Nederhand (Massive Music), Melanie Esther van Eunen (Melanie Esther), Tim Tóth (CTM Publishing), Nikolai Serda (iGNITE! music), André Dodde (Musicmaker Magazine)

Musicmaker Demopanel

16:00 – 16:30 | KF Hein Foyer

Lever je demo in en maak kans op feedback van een uitgebreid panel. Alle demo’s die op het podium uit de bak worden gegrabbeld, kunnen rekenen op feedback. De drie tofste en meest bijzondere demo’s worden ook uitgelicht in het magazine Musicmaker!

Zorg dat je je demo meeneemt op USB of CD. Muziek vanaf je telefoon laten horen? Lever dan een briefje in met de naam van je act en track.

Panel: Pien Feith (Friendly Fire), Jelle Stavasius (Sugar Factory), Koen van de Wardt (Klangstof) en Erroll Antonie (BMG Talpa Music)

De Cooperatie – Culturele Zondag – Robin Alysha Clemens-57-website

PANELS

Een succesvolle Popronde

12:00 – 12:45 | Hertz

Popronde is misschien wel het belangrijkste festival waar je als opkomende act wil staan. Een divers panel geeft je tips & tricks om op te vallen tussen de ruim 1000 aanmeldingen en vertelt over hun ervaringen.

Moderator: Geneviève Smans
Panel: Mischa van den Ouweland (Popronde), Jim van Kooten (Popronde Hilversum) en EUT

Verhoog je gage!

13:00 – 13:45 | Hertz

Je staat klaar om de zalen plat te spelen, maar hoeveel geld kun je nou vragen? Een panel van boekers en een programmeur geeft je tips & tricks over hoe jij de hoogte van je gage kunt beïnvloeden, gaat in op hun werkzaamheden én legt uit hoe je hen het best kunt benaderen en overtuigen.

Host: Rock Your Business
Moderator: Lars Kelpin (GRAP)
Panel: Pien Feith (Friendly Fire), Ilana van den Berg (EKKO), Jaap de Waart (Radar Agency)

Laat je act opvallen

14:00 – 14:45 | Hertz

Op welke manier zorg jij ervoor dat jouw act opvalt tussen alle andere opkomende acts? Tijdens dit panelgesprek leer je alles over het vinden van je doelgroep, de juiste branding voor jouw muziek en bijvoorbeeld welke promotiekanalen het meest geschikt zijn voor jouw muziek.

Moderator: Geneviève Smans
Panel: Carlo Kiksen (Smooth&Good), Graciela Velasco (Top Notch) & Alfred van Luttikhuizen (Kamikaze PR)

Het team van DI-RECT

15:00 – 15:45 | Hertz

Met meer dan 2000 shows, diverse tophits en talloze awards is DI-RECT niet meer weg te denken uit Nederland. Achter de band staat een team klaar dat vandaag uitleg geeft over de onderlinge rolverdeling, de samenwerking tussen het team en de band en de valkuilen waar ze in 19 jaar mee te maken kregen.

Host: Rock Your Business
Moderator: Lars Kelpin (GRAP)
Panel: Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Floris Janssen (8ball Music), Maarten Middendorp (Agents After All), Tim van der Zalm (DI-RECT), Bas van Wageningen (DI-RECT)

De Cooperatie – Culturele Zondag – Robin Alysha Clemens-45-website

INSPIRATIESESSIES

Ableton presenteert: How-to-Ableton by Binkbeats

13:00 – 13:45 | Pit

Eenmans fenomeen Binkbeats gebruikt Ableton als spil van zijn 50 instrumenten tellende live setup. Hij sampled, bewerkt en layered audio on the spot. Hoe werkt dat? Hoe programmeert hij zijn Ableton set? Welke hardware gebruikt hij? Must see voor iedereen die werkt met live elektronica.

Musicmaker presenteert: Songwriting Workout met Tangarine

13:45 – 14:30 | Club Nine

Het meerstemmige folkrockduo Tangarine tovert de prachtigste harmonieën tevoorschijn. Tijdens deze Songwriting Workout gaan Arnout en Sander samen met het publiek songs schrijven. Terwijl iedereen meedenkt over de nieuwe songs, leer je van alles over de aanpak en creatieve keuzes van Tangarine. Dit wordt een uurtje topsport voor componisten!

The Daily Indie presenteert: Amber Arcades

15:00 – 15:45 | KF Hein Foyer

Amber Arcades doet het ontzettend goed in binnen- en buitenland. De band van Annelotte de Graaf speelt door heel Europa, brengt haar albums uit via een smaakmakend label en neemt ze op met gerespecteerde muzikanten. Tijdens No Man’s Land spreekt The Daily Indie met Annelotte over hoe ze het allemaal flikt.

Faradays_MarijnDeWit_website

FLITSCOLLEGES

Basisbagage: Voor artiesten met ambitie

13:00 – 13:30 & 13:45 – 14:15 | Kleedkamer 8.01

Basisbagage is hét boek voor muzikanten, artiesten en (aspirant) managers die graag stappen willen zetten in de muziekwereld. Het is een handboek dat o.a. helpt bij: het vormen van een visie, het bouwen van een plan en het vinden van jouw publiek.

Gast: Martijn Crama

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

Content is key!

13:00 – 13:30 & 13:45 – 14:15 | Kleedkamer 8.02

Als opkomende act ontkom je eigenlijk niet aan social media. Maar, op welke manier zorg jij er nou voor dat je opvalt tussen alle andere acts die met een nieuwe release, tour of video komen? In korte tijd maken we je wegwijs in de wereld van social media en leer je welke content je maakt voor welk kanaal om de meeste aandacht te trekken.

Gast: Jochem Winterwerp

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

Maak kennis met Sena

14:30 – 15:00 & 15:15 – 15:45 | Kleedkamer 8.01

Krijg jij al waar je recht op hebt? Kom naar het Sena flitscollege en leer in maximaal 30 minuten alles over hoe jij geld kunt verdienen als jouw muziek in het openbaar gedraaid wordt.

Host: Sena
Gast: Silvia Biemans

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

Bijbaan of niet?

14:30 – 15:00 & 15:15 – 15:45 | Kleedkamer 8.02

Als beginnende maker zul je nog niet direct zonder bijbaan kunnen, BAM! geeft je tips voor de meest (on)geschikte bijbaantjes als muzikant, een goede balans tussen je muziek en je andere carrière en het moment wanneer jij jouw bijbaan kunt opzeggen om je volledig op je muziekcarrière te storten.

Host: BAM!
Gast: Aafke Romeijn (BAM!)

Beperkte capaciteit, kom op tijd!

Pip Blom

SHOWCASES

3voor12 Utrecht presenteert: VALENTINO.

12:30 – 12:45 | Park 6

Op jonge leeftijd leerde Stijn Grul zichzelf gitaar, basgitaar en saxofoon spelen met Jeff Buckley en Radiohead als grootste inspiratiebronnen. Met zijn band VALENTINO. maakt hij experimentele, verfijnde popmuziek met jazz invloeden. Afgelopen maart kwam de eerste EP uit. Verwacht een samensmelting van blazers, rock, pop en jazz!

VALENTINO.

Massi

14:15 – 14:30 | Park 6

Hiphop én scheurende gitaren, met autobiografische teksten en rauwe zanglijntjes. Rapper Massi werkte zich op van het pleintje naar studio, en van studio naar de enige plek waar hij zich echt thuis voelt: het podium. Massi heeft inmiddels een nationale toer erop zitten, net zijn nieuwe single ‘Altijd op zoek’ uit en werkt momenteel aan zijn nieuwe EP.

Massi

Janna Lagerström

15:45 – 16:00 | Park 6

Kleine collages van woord en klank vormen de liedjes die Janna Lagerström sinds 2011 maakt. Ze keert zichzelf, haar gedachtegang en haar dromen binnenstebuiten en daar komt muziek uit die zich het best laat omschrijven als dromerige poëzie-pop. Verstild en sterk in haar kwetsbaarheid weet Janna de luisteraar mee te nemen in haar verhalen over stad, land, jou, mij en alles tussen wat het is en zou kunnen zijn.

Janna Lagerstrom

Three Little Clouds

16:45 – 17:00 | Park 6

Het Amersfoortse Three Little Clouds verovert met hun groovy-funkhop in rap tempo de harten van opstandige tienermeisjes, hun vriendjes én hun moeders. Met hun opzwepende show  toverden ze in 2018 festivalweides in het hele land om tot kolkende mensenmassa’s. Trek je dansschoenen aan, je shirt uit en  funk it up!

Three Little Clouds