Hoe heb je je MASTER-traject vormgegeven?

“Tijdens het intakegesprek met Marjolein Saelman heb ik aangegeven dat ik wilde leren meer controle te hebben over een productie. Ik heb eerder deel uitgemaakt van een hiphopformatie waar de taken onder de leden zo werden verdeeld dat ik ze alleen hoefde aan te sturen. Nu de groep niet meer actief is, ben ik me gaan richten op mijn eigen projecten. Ik heb een compleet eigen visie als het gaat om mijn werk en weet precies wat ik wil doen. De vraag is alleen hoe en waar te beginnen.

En toen kwam PAX in beeld…

“Ik kwam PAX toevallig tegen op een event en toen ik hem vertelde over mijn deelname aan MASTER en mijn insteek bleek hij de ideale coach. We kwamen snel tot de conclusie dat we ons moesten richten op het maken van tracks door het gebruik van een softwareprogramma als Logic Pro. In de sessies met PAX heb ik veel geleerd over arrangementen, songwriting, effecten, mixages en apparatuur. Los daarvan heeft PAX door zijn ervaring, talent en enorme passie mij ook veel kunnen bijbrengen over andere belangrijkere zaken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, financiële boekhouding en de muziekindustrie. Ons doel is om één song te realiseren die ik zelf heb gemaakt van begin tot het eind, zodat ik na dit traject me verder kan ontwikkelen op het maken van eigen producties.”

Hoe heb je de sessie met PAX ervaren?

“Ik kende PAX voor mijn MASTER-traject al van de Utrechtse scene en heb hem op de Nederlandse Pop Academie ook mogen meemaken als docent. Je kan makkelijk zeggen dat hij hiervoor geschikt is.

Ik heb soms moeite met het maken van beslissingen en PAX ziet dat en leerde me direct op een effectieve manier hoe ik makkelijker knopen door kan hakken. De sessies heb ik dan ook als zeer positief ervaren.”

Wat heeft MASTER voor jou betekend?

“Door MASTER ben ik gaan beseffen dat ik me op veel meer aspecten kan uiten en dat ik alles wat in me zit eruit moet halen. Na de breuk van de hiphopformatie O.M.E.G.A. wist ik niet echt goed wat ik wilde doen. Door mijn MASTER-traject heb ik een duidelijker beeld gekregen over wat ik wil. De Coöperatie heeft dan ook een grote rol gespeeld in het terugkrijgen van m’n drive en ze hebben me geholpen door te gaan met wat ik altijd heb willen doen. Speciaal te danken aan Jasper Saman, Marjolein Saelman & Douwe Esschendal.”

Wat ga je vanaf nu doen met je muziek?

“Ik ga veel muziek schrijven en dit op de juiste manier uitwerken. Daarnaast heb ik een plan van aanpak hoe ik mijn toekomstige projecten gaan managen en wil ook bijvoorbeeld meer met muzikanten werken en mijn live-performance ontwikkelen. Ik zal later dit jaar een aantal losse tracks uitbrengen en daarna ga ik me volledig bezig houden met het maken van mijn eerste album.”