Hamertje Tik is de alias van drummer en producer Joris Feiertag. Hij produceer soulvolle electronica en bracht recentelijk zijn nieuwe EP ‘Home’ uit.

Wanneer heb jij een MASTER! traject gevolgd?
“Januari 2013.”

Hoe zag jouw MASTER! traject eruit?
“Ik ben via Arts the Beatdoctor bij MASTER! terecht gekomen met meerdere vragen: veel muzikale vragen, zoals: hoe houd je de spanning vast in een track, melodie, harmonie, etc.? Maar ook een aantal technische vragen, zoals: hoe gebruik je compressie, hoe creëer je bepaalde sounds, etc.? Ik wilde vooral een kijkje nemen in de keuken van Arts en dus geïnspireerd raken in eerste instantie. 

Arts heeft me gestimuleerd om dieper te zoeken naar sounds. Zo heb ik bijvoorbeeld voor mijn EP ook echte violen opgenomen. Qua live produceren heb ik ook veel geleerd, mijn live0set is veel overzichtelijker ingedeeld.

Het was een fijne balans tussen echt produceer les en muzikaliteit, maar het was ook inspirerend om te zien hoe Arts alles op orde heeft van studio-opstelling tot Buma aangifte, want daar hebben we het ook over gehad.”

Wat heb jij aan MASTER! gehad?
“Het MASTER! traject van Arts the Beatdoctor heeft mijn ogen doen openen; ik heb meer durven kiezen voor mijn eigen stijl zonder te willen pleasen. Ook heeft het geresulteerd in mijn EP ‘Home’ die op 24 februari 2014 uitkwam bij het Amsterdamse label Basserk. Ik heb erg sterk het gevoel dat dit een begin is en dat ik begin met een goed team om me heen.”

Wat is jouw laatste productie en waar kunnen we deze vinden?
“Dat is mijn EP ‘Home’ die je onder andere kunt beluisteren op mijn site: www.hamertjetikmusic.com.”