Akkefiets is het alias van rapper Akke-Jan Niemeijer. Met een creatieve blik op hiphop schrijft hij zijn eigen nummers. Check zijn nieuwe track ‘Parasiet’.

Wanneer heb jij een MASTER! traject gevolgd?

Maart & april 2014.

Hoe zag jouw MASTER! traject eruit?

Ik ben op het MASTER! traject gewezen door een kennis van mij. Ze werkt bij het traject en kende mij nog van vroeger. Ze heeft mij altijd gestimuleerd om te blijven rappen en om muziek te blijven maken. Ze was ervan overtuigd dat dit traject mij een duwtje in de goede richting zou geven. Ik was hier eerst sceptisch over en twijfelde of ik hier aan mee zou willen doen maar heb het uiteindelijk toch gedaan. Gelukkig, want ik heb een leuke tijd gehad, ben in contact gekomen met een professional (Master Surreal) en heb twee lekkere tracks met hem gemaakt. De samenwerking was uitstekend en ik heb wat belangrijke snufjes van hem geleerd. Timing, bepaalde woordkeuzes etc. Master Surreal is naast producer zelf ook rapper dus kon mij daarom ook technische vaardigheden bijbrengen. Het was een leerzame en vooral leuke periode.

Wat heb je aan MASTER! gehad?

Wat ik al vertelde in mijn vorige antwoord, veel vreugde en heb er twee gave tracks aan over gehouden. Deze twee tracks wil ik op het juiste moment uitbrengen wanneer ik nog meer nummers heb. Ik kan dit geheel onder een EP uitbrengen.

Wat is jouw laatste productie en waar kunnen we deze vinden?

Mijn laatste productie is een track genaamd ‘Parasiet’. Dit is een nummer met zanger/producer Roel van Oostenbruggen. De video is te bewonderen op Youtube.