In september maakte De Coöperatie de eerste editie van No Man’s Land bekend, een programma over kansrijk talent én de mensen die zich daarvoor inzetten. Het event op 7 november heeft als focus het zichtbaar maken en verbinden van Utrechts opkomend talent met het professionele en culturele circuit. Aansluitend op de expert meeting presenteert De Coöperatie in Tivoli Spiegelbar een showcase programma waar Sneaze en Hamertje Tik optreden. Zesmaal Nederlands DJ kampioen en scratching virtuoos Kypski verzorgt het hoofdprogramma.

Programma
Hamertje Tik produceert sinds 2010 soulvolle electro, waarbij hij zelf achter drums zit tijdens zijn live shows. Inspiratie haalt hij uit old-skool broken beats producers als Dego (4Hero) en Seiji (Bugz in the Attic), maar ook de nieuwe lichting electronica van Bonobo, SBTRKT en James Blake. Hoewel Sneaze op jonge leeftijd werd geïnspireerd door gitaristen als Andy McKee en Kaki King, zijn Flying Lotus en Mount Kimbie tegenwoordig grote voorbeelden voor zijn melodische en opliftende beats. Kypski speelt als hoofdprogramma een thuiswedstrijd in hartje Utrecht met zijn authentieke fusie van scratching en electronica. Special guests Sands & Skitz sluiten de avond af.

MASTER programma Habek
Hamertje Tik en Sneaze volgden het MASTER programma van Habek, een traject waar uitzonderlijk talent wordt ondersteund op hun weg naar het professionele circuit. Hamertje Tik kreeg ondersteuning van Utrechtse producer Arts the Beatdoctor bij de schrijfsessies voor zijn nieuwe EP die later dit jaar uit komt en Sneaze werkte aan zijn composities en performance. “In de lessen werd theoretische kennis over bijvoorbeeld mixen, EQ’en en compressen heel fijn afgewisseld met het muzikale verhaal. Wat wil ik met de track zeggen? Hoe komt het over? Is de melodie wel sterk genoeg? Zo heb ik mijn stijl weer een beetje verder kunnen verdiepen op mijn nieuwe EP ‘Home’,” alsdus Joris Feiertag (Hamertje Tik).

Over No Man’s Land
No Man’s Land is een jaarlijkse momentopname voor kansrijk muziektalent én de mensen die zich daarvoor inzetten. Na de expertmeeting op De Zeedijk volgt het showcase programma, een podiumavond met optredens van een nieuwe garde talent. Uitzonderlijke, jonge makers die aantoonbaar tot de subtop kunnen behoren, krijgen de kans om hun kunsten te tonen voor een nieuw publiek. Meer informatie vind je op http://www.decooperatie.net.

Facts
No Man’s Land
Donderdag 7 november 20:00-02:00
Tivoli Spiegelbar – Oudegracht 245
Voorverkoop: 5,00 euro (excl. fee) – http://www.tivoli.nl
http://www.decooperatie.net