Op donderdag 29 november vindt No Man’s Land plaats in TivoliVredenburg. Speciaal voor de nieuwe generatie artiesten en muziekindustrieprofessionals introduceren we dit jaar de Muzikantenmarkt met een demospreekuur, panelgesprekken, flitscolleges, inspiratiesessies, speeddates en meer. Met een reeks “Meet the pro” artikelen introduceren we muziekindustrieprofessionals die terug te vinden zijn in het programma. Je kunt tijdens Het Spreekuur een meeting met Tim Tóth inplannen: pitch je demo of leg je releaseplan aan hem voor, dit is je kans! Bekijk snel het volledige programma en bestel je tickets.

Even voorstellen:

“Ik ben Tim Tóth, de A&R Manager van CTM Publishing. Ik ben 27 en werk o.a. met Ronnie Flex, Chef Special, Dopebwoy, Jonna Fraser en vele andere componisten en artiesten. Ik ben op mijn 16de begonnen met het organiseren van festivals en werk sinds 2015 voor CTM.”

Wat kunnen mensen van je verwachten op No Man’s Land?

“Tijdens No Man’s Land ga ik op zoek naar de volgende componist/artiest die mij kan overtuigen van zijn muziek en visie en ga ik eerlijk en direct mijn mening geven om te proberen het maximale uit de meeting te halen.”

Wanneer en waarom besloot je dat je in de muziekindustrie wilde werken en waarom niet als artiest?

“Toen ik op mijn 16de begon met het organiseren van festivals merkte ik dat ik het werk achter de schermen heel leuk vond, ik ging me er verder in verdiepen en vond de functie A&R, hier ben ik toen doelgericht naar toe gaan werken en toen ik 24 was, was het me eindelijk gelukt!”

Wat is de meest bijzondere gebeurtenis die je op de werkvloer hebt meegemaakt?

“Persoonlijk vond ik mijn eerste deal heel bijzonder, de eerste persoon die ik bij CTM Publishing heb getekend is Glen Faria en sindsdien hebben wij meerdere goud en platina platen, #1 hits en Buma Awards gewonnen. Verder was voor mij de deal met Ronnie Flex een hoogtepunt omdat ik persoonlijk ook echt fan van hem ben.”

Als A&R manager zijnde, wanneer valt een artiest voor jou gelijk af?

“Iedereen krijgt een kans, maar als je respectloos bent en duidelijk geen inzet toont voor je eigen carrière zie ik niet in waarom ik die inzet wel zou moeten tonen.”

Wat is jouw droombaan die je nog ooit zou willen bemachtigen?

“Creative Director! Ik wil altijd creatief betrokken blijven bij mijn artiesten en componisten en dat het liefst op het hoogste level.”

Laatste vraag: Wat is je favoriete track van dit moment?

“Oef, mag ik er maar 1 kiezen? Ik ga heel lekker op het nieuwe album van The Ocean, ik vind het album van Willem echt super bijzonder, wel zwaar, maar heel speciaal en gewoon voor een feestje vind ik To The Max van Yellow Claw echt een klapper.”