De Coöperatie nodigt je van harte uit voor de tweede editie van No Man’s Land op donderdag 23 oktober 2014. Dit jaar vindt het plaats op de Oudegracht in de voormalige Tivoli en staat het thema ‘Independent Culture – Vakmanschap is Meesterschap’ centraal. Het programma gaat op zoek naar nieuwe manieren, plannen en successen, het is gewijd aan het zichtbaar maken van het creatieve proces van de jonge maker.

Een houding van zelfstandigheid, durf, initiatief en creativiteit leidt tot een groeiende opkomst van makers die onafhankelijk hun eigen werk uitbrengen. Wat zijn de achterliggende ideeën en wat zijn de concrete vernieuwingen? Welke ontwikkelingen gaan er aan vooraf? Het programma van No Man’s Land biedt inzichten in de verschillende lagen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Het programma gaat van start met een inleiding op No Man’s Land. Daaropvolgend kun je aanschuiven bij een van de drie deelsessies. Na de terugkoppeling presenteert De Coöperatie een showcase en word je uitgenodigd voor de borrel.

No Man’s Land programma:

13:30 // Inloop en registratie
14:00 // Aanvang: Welkom!
14:15 // Inleiding No Man’s Land
14:30 // Keynote
15:00 // Deelsessies

 Bouw je basis – het team achter de maker en de plaat
Om de focus te houden is het belangrijk om een goed team om je heen te verzamelen die er voor zorgt dat JIJ kunt doen waar je het beste in bent. Wie heb je nodig? Welke taken kun je als eerste uitbesteden? Waaruit bestaat deze organisatie voor het ultieme resultaat? Samen met het panel wordt onderzocht wat er allemaal bij komt kijken alsindependent artist.

 Businessmodellen voor artiesten anno 2014
Wat is innovatief in het aanbod van producten en diensten? Waar liggen de veranderingen in de organisatie van het werkproces? Blaxtar ziet zichzelf steeds meer als ondernemer en deelt zijn visie op ondernemerschap. Mevrouw Tamara vertelt over haar ‘Zo lang mogelijk’-project waar ze middels een abonnementsstructuur luisteraars meeneemt in het maakproces van haar debuutalbum.

 Management: Het vinden van zakelijk vertrouwen
Wat is het proces tussen de manager en een maker / artiest? Wat zijn de verwachtingen? Hoe krijgt deze samenwerking vorm? Simon Akkermans vertelt vanuit het A&R perspectief hoe hij een samenwerking aangaat en vervolgens vanuit de inhoud het management oppakt. Daarnaast zal René Vlemmix toelichten hoe SPRING Festival jonge, nieuwe makers de ruimte biedt om te maken.

16:45 // Terugkoppeling van de deelsessies
17:00 // Showcase
17:20 // Afsluiting
17:30 // Borrel

Inschrijven voor No Man’s Land kan middels het registratieformulier op www.decooperatie.net. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Deelname is gratis.

We zien er naar uit om je op 23 oktober te verwelkomen.