De inschrijvingen voor No Man’s Land 2015 zijn geopend! Wij nodigen je van harte uit voor de derde editie op donderdag 29 oktober 2015. Dit jaar vindt het opnieuw plaats op de Oudegracht in de voormalige Tivoli en staat het thema ‘Talent: een nieuw perspectief’ centraal. Het programma gaat op zoek naar nieuwe manieren, plannen en successen, het is gewijd aan het zichtbaar maken van het creatieve proces van de jonge maker.

Het programma gaat van start met een inleiding op No Man’s Land, een showcase van The Great Communicators en een keynote van Caspar Nieuwenhuis (Likeminds). Daaropvolgend kun je aanschuiven bij een van de drie deelsessies. Na de terugkoppeling word je uitgenodigd voor de borrel.

No Man’s Land programma:

13.00 // Inloop en registratie
13:45 // Opening door Manu van Kersbergen
14:00 // Showcase – The Great Communicators
14.20 // Keynote – Caspar Nieuwenhuis (Likeminds)
14.45 // Deelsessies

 Best practices vanuit markt, cultuur en eigen initiatief
Talentontwikkeling kan soms een marktgestuurd, dan weer een cultuurgestuurd of een autonoom proces zijn. Martijn Mischgofsky (Spektre Management), De Sluwe Vos (DJ/producer), Diggy Dex (rapper/producer), Marcella Suring (Herman Brood Academie) en Teun van Irsel (Proud of the South) lichten hun praktijkvoorbeelden toe. Wat kunnen we leren van deze verschillende aanvliegroutes naar het eigen maken van het vakmanschap en hoe beïnvloeden ze elkaar?

 De ontwikkeling van talentontwikkeling
De creatieve sector kent een rijke erfenis aangaande de cultivering van talent. In het kader van een praktische kennisuitwisseling, wordt er gezocht naar een gezonde omgeving waarin talent kan floreren. Welke criteria hanteer je bij de selectie van talent en welke voorwaarden stel je op bij het vormgeven van het proces? Giovanni Campbell (Fonds voor Cultuurparticipatie), Darin G (NPAC), Susanne van Lieshout (Grote Prijs van NL), Misha van der Winkel (INI Movement), Kelsey Coockson (3FM) en Hildegard Draaijer (DOX) gaan hierover in gesprek.

 Doorstroom van talent
De doorstroom van talent verdient, in de woorden van minister Jet Bussemaker van Cultuur, meer aandacht. Er is behoefte aan ruimte voor onderzoek, experiment en presentatie. De nieuwe investeringen in talentontwikkeling vanuit de overheid en fondsen ondersteunen die visie. Op welke wijze vraagt deze herwaardering om een nieuwe focus op talentontwikkeling? Hoe geven we vorm aan de samenwerking en doorstroom van talent tussen cultuur en markt? Wie neemt daarin de verantwoordelijkheid? Rob Kramer (Productiehuis ON), Niek vom Bruch (Fonds Podiumkunsten), Hans van den Hurk (Rockacademie) en Johan Gijssen (TivoliVredenburg) delen hun visie hierop.

16:30 // Terugkoppeling van de deelsessies
17:00 // Borrel

Inschrijven voor No Man’s Land kan middels het registratieformulier. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Deelname is gratis.

We zien er naar uit om je op 29 oktober te verwelkomen.