In 2012 stond hij met hiphopcollectief O.M.E.G.A. in de finale van de Grote Prijs van Nederland, maar nu werkt hij aan zijn solocarrière als rapper en producent: Judge. Onder leiding van Utrechtse MC PAX heeft hij de afgelopen maanden binnen een MASTER-traject gewerkt aan zijn producer skills en heeft hij nieuwe tracks ontwikkeld in de studio.

“In de sessies met PAX heb ik veel geleerd over arrangementen, songwriting, effecten, mixages en apparatuur,” vertelt Joshua. “Los daarvan heeft PAX door zijn ervaring, talent en enorme passie mij ook veel kunnen bijbrengen over andere belangrijkere zaken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, financiële boekhouding en de muziekindustrie.”

Daarbij heeft Joshua MASTER als motivatieboost mogen ervaren. “De Coöperatie heeft dan ook een grote rol gespeeld in het terugkrijgen van m’n drive en ze hebben me geholpen door te gaan met wat ik altijd heb willen doen.”

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de jonge rapper en producent: “Ik ga veel muziek schrijven en dit op de juiste manier uitwerken. Daarnaast heb ik een plan van aanpak hoe ik mijn toekomstige projecten ga managen en wil ook bijvoorbeeld meer met muzikanten werken en mijn live-performance ontwikkelen. Ik zal later dit jaar een aantal losse tracks uitbrengen en daarna ga ik me volledig bezig houden met het maken van mijn eerste album.”

Lees het volledige interview en bekijk de laatste video van Judge op zijn pagina.