MASTER! ondersteunt talentvolle muzikanten en acts die tegen serieuze artistieke en/of zakelijke obstakels aanlopen. Daarom onderzoeken wij de wensen en behoeften van de talenten en matchen deze met de huidige muziekindustrie. MASTER! biedt het talent de ruimte om zich te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende fase in hun muzikale loopbaan. De drie trajecten die MASTER! biedt zijn: Performance, Sound of Instrument.

Het eerste MASTER!-traject van dit seizoen is inmiddels van start gegaan. Utrechts rap duo Ekio & Yesper hebben sinds 2010 een mooie discografie opgebouwd en zijn toe aan de volgende stap: het ontwikkelen van een liveshow die qua performance sterk is, opvalt en onderscheidend is. De Coöperatie scoutte het tweetal tijdens de voorronde van Kunstbende Utrecht en koppelde hen aan J.A.E. (Stropstrikkers en No Slackin).

“Het MASTER!-traject spreekt ons erg aan omdat het niet voor beginnelingen is maar voor juist degenen die wat verder zijn. We zijn nooit gestuurd door iemand, dus het is fijn om tips te krijgen,” aldus Ekio. J.A.E. helpt het duo met hun onderlinge dynamiek op het podium, ademhalingstechnieken en de indeling van hun optreden. “Daar horen dus ook de praatjes bij,” voegt Yesper enthousiast toe.

Na het MASTER!-traject is het plan om de geleerde skills toe te passen in praktijk. “Ondervinden of we er echt iets aan gehad hebben,” zegt Ekio. Vervolgens gaan de jongens aan de slag met een nieuw album en natuurlijk optreden.

Wil jij ook meedoen aan MASTER!? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier of stuur een e-mail naar marjolein@decooperatie.net.