MASTER! ondersteunt talentvolle muzikanten en acts die tegen serieuze artistieke en/of zakelijke obstakels aanlopen. Daarom onderzoeken wij de wensen en behoeften van de talenten en matchen deze met de huidige muziekindustrie. MASTER! biedt het talent de ruimte om zich te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende fase in hun muzikale loopbaan. De drie trajecten die MASTER! biedt zijn: Performance, Sound of Instrument.

Het eerste MASTER!-traject van dit seizoen is inmiddels van start gegaan. Utrechtse rapper Akkefiets heeft met zijn nummer ‘Akke de Cowboy’ een aardige eigen sound laten horen waar hij graag op zou willen voortborduren. Hij zocht contact met MASTER! om deze sound te onderzoeken en uit te bouwen. MASTER! vond een match tussen hem en producer Master Surreal.

Ze houden coachingssessies in de homestudio van Master Surreal in Den Haag. Akke vertelt: “ik werd altijd een beetje tegen gehouden om veel te schrijven door een gebrek aan goede beats. Sinds de eerste sessie met Daniël (Master Surreal) ben ik non-stop aan het schrijven en denk ik veel meer in mogelijkheden dan in problemen. Doordat hij mijn sound begrijpt, kan ik eindelijk alles uitschrijven wat er in mijn hoofd zat.” 

Het doel van Akkefiets is het werken naar een EP, maar dit is niet het doel van de sessies met Master Surreal. “Daniel zorgt er voor dat ik een eigen sound ontwikkel en of daar nou geen of 5 nummers uitkomen dat maakt niet uit. Ik heb geleerd wat mijn sound is.”

Wil jij ook meedoen aan MASTER!? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier of stuur een e-mail naar marjolein@decooperatie.net.