Na het succes met de band Houses zet zangeres en gitariste Ella van der Woude haar carrière solo voort als ELLA. De afgelopen jaren schreef ze liedjes, nam ze demo’s op en kwam ze via MASTER deelnemers Bombay en producer Simon Akkermans terecht bij De Coöperatie.

Ella vertelt: “Afgelopen jaar heb ik veel songs geschreven voor mijn eerste soloplaat. Na een aantal repetities met de muzikanten merkte ik dat de liedjes nog voor meerdere interpretaties vatbaar zijn qua groove en af en toe ook qua harmonie. Het lukt me niet goed om mijn ideeën te verduidelijken en te vertalen naar de muzikanten toe.”

Daarom is ELLA tegen het einde van 2015 met de Britse producer Stew Jackson een MASTER traject gestart. “Hij weet altijd heel snel de kernelementen uit een song te pakken en uit te lichten,” aldus Ella. “Door arrangement of productie geeft hij de verschillende elementen een duidelijke plek, waardoor het eindresultaat heel uitgesproken wordt.” Stew Jackson werkte eerder samen met onder andere Massive Attack en Phantom Limb. ELLA werkt met Jackson aan de vertaling van demo’s naar haar debuutalbum.

Blijf op de hoogte van ELLA’s MASTER traject via de website of onze social media kanalen.