In 2012 verscheen Bombay, voorheen bekend als Bombay Show Pig, op de radar van De Coöperatie. De band werkte aan hun debuutalbum in Kytopia en had behoefte aan begeleiding om de studio-opnames te vertalen naar een liveshow. Hierin werden zij begeleid door producer Simon Akkermans. Inmiddels is het duo uitgegroeid tot een trio en heeft Lisa Ann Jonker voormalig drumster en zangeres Linda van Leeuwen vervangen. De band werkt aan een nieuw album dat begin volgend jaar door V2 Records wordt uitgebracht in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

In een verdiepend MASTER traject zal Bombay zich verder ontwikkelen. “Er zijn veel dingen waar we aan moeten werken,” vertelt gitarist en zanger Mathias Janmaat. “Zo hebben we een nieuwe drummer, dus de banddynamiek is helemaal veranderd. We moeten in korte tijd een hechte, op elkaar ingespeelde band zien te worden. Ook is er weer die vertaling van studio naar podium: het nieuwe album is af maar hoe vertalen we die gelaagdheid naar het podium? Werken met samples, livesampling, arrangeren, samenzang, podiumopstelling, sound… Zo veel facetten!”

Simon Akkermans zal Bombay wederom begeleiden in dit gedetailleerde proces. “Als band is het lastig al deze facetten zelf te kunnen bevatten,” legt Mathias uit. “Het is heel fijn om een spreekbuis te hebben; een spiegel als het ware. Simon weet als geen ander hoe wij moeten klinken omdat hij ons album geproduceerd heeft. Daarnaast heeft hij veel podiumervaring, en weet hij hoe je samples goed kan integreren in een liveshow. We kunnen nu echt de tijd nemen om samen uitvoerig te repeteren, en individuele deelsessies te doen. Zo krijgt Lisa toegepaste drumles, om met click te leren drummen. Iets waar ze nog weinig ervaring mee heeft. Ook kunnen we repeteren in een zaal met volwaardige PA, zodat we echt kunnen checken hoe het gaat klinken als we in een zaal of op een festival optreden.”

Ondertussen werkt Bombay hard aan de voorbereidingen van de release van hun nieuwe album. “We zijn nu druk bezig met alle voorbereidingen voor de release. Artwork, videoclips, social media, etc. Daarnaast zijn we bezig met het samenstellen van het team: nieuwe Europese boekingsagent, nieuwe tourmanager… Verder druk aan het repeteren, want de eerste try-outs zijn dit weekend, en dan volgende week Reeperbahn festival in Duitsland!”

Volg Bombay op de voet via Facebook en luister hieronder naar het eerste nieuwe nummer ‘Dolly Doesn’t Want to Face the Facts’:

Foto door Robin Alysha Clemens