MASTER biedt ondersteuning aan talentvolle makers die tegen artistieke of zakelijke obstakels aanlopen. Het maken van goede muziek is tegenwoordig niet meer voldoende om opgemerkt of opgepikt te worden. Daarom gaat MASTER samen met het talent op zoek naar persoonlijke vragen en knelpunten. Duidelijke vervolgstappen in de vorming van de eigen beroepspraktijk worden onderzocht en talent krijgt hierbij zelf de mogelijkheid om een geschikte coach aan te dragen. Aan de hand van een concrete leervraag wordt vervolgens een traject opgetuigd dat zich richt op het definiëren, optimaliseren en professionaliseren van talent.

Op een tentoonstelling van Brian Duffy over Aladdin Sane, één van de alter ego’s van David Bowie, vonden Jorn en Julia een inspiratiebron voor hun alter ego’s Crimson en Violet. Samen vormen zij de Dance Pop band APRIL: Aanstekelijk, dansbaar en duidelijk geïnspireerd op de drumcomputers en synthesizers uit de jaren ’90. Het duo breidde zich voor de release van de Crimson EP uit met een toetsenist en percussionist. “Wij willen van APRIL een gedegen professionele live act maken. Door het MASTER traject krijgen we de middelen en de tools om alle technische en bovenal muzikale uitdagingen te lijf te gaan,” vertelt frontman Jorn.

Daniel Rose-Tran, gitarist van Skip & Die, begeleidt de band in het proces. “Daniel heeft, doordat hij zelf in veel bands heeft gespeeld en speelt, de broodnodige ervaring. Hij kijkt als buitenstaander naar de band met de kennis die hij heeft en kan zo duidelijk opmaken waar de pijnpunten liggen. Of dat nou in het arrangement zit of in technische aspecten. Hij helpt ons een creatieve oplossing te vinden om zo de band dynamischer te maken.”

De band maakt gestaag progressie. “Op het moment zijn we met Daniel, track voor track, de set aan het doorlopen. Wij zoeken zo met elkaar naar de beste manieren om tot de sound en act te komen die we willen zijn.”

Bekijk hieronder de video voor het nummer ‘Raw Love’.

Foto door Robin Alysha Clemens