MASTER ondersteunt talentvolle muzikanten en acts die tegen serieuze artistieke en/of zakelijke obstakels aanlopen. Daarom onderzoeken wij de wensen en behoeften van de talenten en matchen deze met de huidige muziekindustrie. MASTER biedt het talent de ruimte om zich te ontwikkelen en voor te bereiden op de volgende fase in hun muzikale loopbaan.

We stellen je graag voor aan Angelo Boltini. We ontmoetten hem op de Muzikantendag in Hengelo en al snel bleek hij de perfecte kandidaat voor MASTER. “Ik wil te veel,” vertelt Angelo. “En ik hoor al jaren dat dat het moeilijk maakt om mij, en mijn muziek, te begrijpen.” 3voor12/Utrecht beaamt dit tijdens een interview dat zij deden na de release van zijn nieuwe single: “De invloed van onder andere jazz, soul en rock in combinatie met het samenspel van verschillende instrumenten creëert een eigen sound die lastig is te omschrijven.”

Nu Angelo’s debuutplaat Paper Planes uit is, waar hij de pet op heeft van zanger, songwriter, gitarist, producer, mixer, engineer, zelfs drummer en pianist hier en daar,AngeloBoltini_Master_Robin_Alysha_Clemens-5 gaat hij binnen een MASTER traject met producer en audio professional Huub Reijnders reflecteren op zijn sound. “Het is tijd om meer naar mijn kern te komen, mijn ‘ik’ te vinden en een duidelijk plan te scheppen voor de toekomst. Wat moet het toch druk zijn in jouw hoofd, zei Huub gisteren tegen me. Gek genoeg ervaar ik dat totaal niet zo, maar voor de buitenwereld gutst het wellicht wat over van jazz hier, indie daar, elektronisch boven, soul onder… Samen zijn we op zoek naar wat ik nou écht waardeer in muziek en wat ik mee kan nemen om een eigen gezicht te tonen. Dat wordt wellicht een ‘kill your darlings’ proces, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Terwijl Angelo werkt aan zijn eigen project en de ontwikkeling hiervan binnen het MASTER traject met Huub, werkt hij tevens aan zijn master Live Electronics aan het Conservatorium van Amsterdam en speelt hij met onder andere Pitto en Nana Adjoa. Luister via de Spotify player naar zijn debuutalbum Paper Planes en check de sessie die hij deed voor The Bakery Sessions in Utrecht.

Foto door Robin Alysha Clemens