Foto door Carly Wollaert

In aanloop naar zijn debuutoptreden op Le Guess Who? festival publiceerde gerenommeerde muziekwebsite Noisey een interview met Utrechtse producer en percussionist BINKBEATS. In het voormalige Tivoli Oudegracht, nu broedplaats Kytopia en thuisbasis van BINKBEATS, sprak journalist Wietse Pottjewijd met Frank Wienk over zijn muziek en het succes van BINKBEATS. Ook legde Frank uit waarom hij niet direct is ingegaan op het succes van de videoreeks Beats Unraveled:

“Ik wilde niet alleen op die korte internetfame liften en dan die gast worden van die covers. Ik wist al dat ik ook mijn eigen muziek wilde gaan maken. Ik besloot om het serieus aan te pakken en via productiehuis De Coöperatie heb ik subsidie gekregen om te investeren in het project. Dat geld hebben we deels gebruikt voor apparatuur zodat we het technisch gelijk goed kunnen aanpakken, en we hebben de ruimte en de tijd kunnen nemen om de tracks goed uit te werken. We zien allebei de potentie, ook internationaal, en dan kun je het beter meteen goed aanpakken.”

Lees het volledige interview op www.noisey.vice.com.

Op zondag 16 november debuteerde BINKBEATS tevens op televisie met een optreden en interview bij Vrije Geluiden op NPO 1. Kijk hieronder de uitzending terug (BINKBEATS start bij 29:28).

FPK_LOGO-WEB-XS