De Utrechtse producer en percussionist BINKBEATS zal voor het eerst live optreden op Le Guess Who?. Dat maakte hij vandaag bekend. Frank Wienk stond als percussionist eerder op het podium bij onder andere Kyteman en Eefje de Visser, maar kreeg internationale erkenning met Beats Unraveled, een videoreeks waarin hij tracks zorgvuldig reconstrueerde met drums, synths, draaitafels en verschillende geluid producerende speeltjes.

3voor12, het grootste online muziekplatform van Nederland, sprong boven op de aankondiging en deed een interview met Frank. “Een voordeel heeft Bink alvast: ook als je zijn muziek niet mooi vindt, is het in elk geval fenomenaal om naar te kijken. Live op het podium gaat hij straks doen wat hij ook in de filmpjes deed, maar dan nog net een stapje ingewikkelder.” Lees hier het volledige interview.

De Coöperatie werkt het komende jaar samen met BINKBEATS via de ‘Nieuwe Makers regeling’ van het Fonds Podiumkunsten. Onder de begeleiding van Simon Akkermans zal Frank ondersteund worden in zijn verdere ontwikkeling als BINKBEATS.