MUZIKANTENMARKT

De muzikantenmarkt voorziet de nieuwe generatie makers en muziekindustrieprofessionals van nieuwe kennis en praktische tips door middel van een demodates, panelgesprekken, flitscolleges en inspiratiesessies.

Het programma duurt van 12:00 tot 18:00 uur. De tijden van alle programma-onderdelen verschijnen binnenkort.

TICKET NML

Het Spreekuur

Tijdens Het Spreekuur krijg je niet alleen de kans om je demo te pitchen aan je favoriete producer, maar kun je ook je releaseplan voorleggen aan een manager of je Instagram-account pitchen aan een social media expert. Wat je de professionals ook wilt vragen, dit is je kans!

Zorg dat je op tijd aanwezig bent om een afspraak te maken bij de registratiebalie. Let op! Wil je muziek laten horen? Zorg dan dat je zelf een telefoon/laptop/iPod en koptelefoon bij je hebt.

Aanwezig: n.n.b.

Musicmaker Demopanel

Lever je demo in en maak kans op feedback van een uitgebreid panel. Alle demo’s die op het podium uit de bak worden gegrabbeld, kunnen rekenen op feedback. De drie tofste en meest bijzondere demo’s worden ook uitgelicht in het magazine Musicmaker!

Zorg dat je je demo meeneemt op USB of CD.

Panel: n.n.b.

De Cooperatie – Culturele Zondag – Robin Alysha Clemens-57-website

PANELS

Een succesvolle Popronde

Popronde is misschien wel het belangrijkste festival waar je als opkomende act wil staan. Een divers panel geeft je tips & tricks om op te vallen tussen de ruim 1000 aanmeldingen en vertelt over hun ervaringen.

Panel: Mischa van den Ouweland (Popronde), Jim van Kooten (Popronde Hilversum) en EUT

Het team van DI-RECT

Met meer dan 2000 shows, diverse tophits en talloze awards is DI-RECT niet meer weg te denken uit Nederland. Achter de band staat een team klaar dat vandaag uitleg geeft over de onderlinge rolverdeling, de samenwerking tussen het team en de band en de valkuilen waar ze in 19 jaar mee te maken kregen.

Host: Rock Your Business
Moderator: Lars Kelpin (GRAP)
Panel: Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Floris Janssen (8ball Music), Tim van der Zalm (DI-RECT), Bas van Wageningen (DI-RECT)

Laat je act opvallen

Op welke manier zorg jij ervoor dat jouw act opvalt tussen alle andere opkomende acts? Tijdens dit panelgesprek leer je alles over het vinden van je doelgroep, de juiste branding voor jouw muziek en bijvoorbeeld welke promotiekanalen het meest geschikt zijn voor jouw muziek.

Panel: Carlo Kiksen (Smooth&Good), Graciela Velasco (Top Notch)

Verhoog je gage!

Je staat klaar om de zalen plat te spelen, maar hoeveel geld kun je nou vragen? Een panel van boekers en een programmeur geeft je tips & tricks over hoe jij de hoogte van je gage kunt beïnvloeden, gaat in op hun werkzaamheden én legt uit hoe je hen het best kunt benaderen en overtuigen.

Host: Rock Your Business
Moderator: Lars Kelpin (GRAP)
Panel: Pien Feith (Friendly Fire), Ilana van den Berg (EKKO), Jaap de Waart (Radar Agency)

De Cooperatie – Culturele Zondag – Robin Alysha Clemens-45-website

INSPIRATIESESSIES

Ableton

De inhoud van deze sessie houden we nog even geheim. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter.

The Daily Indie

De inhoud van deze sessie houden we nog even geheim. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter.

Musicmaker

De inhoud van deze sessie houden we nog even geheim. Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram of Twitter.
Faradays_MarijnDeWit_website

FLITSCOLLEGES

Bijbaan of niet?

Als beginnende maker zul je nog niet direct zonder bijbaan kunnen, BAM! geeft je tips voor de meest (on)geschikte bijbaantjes als muzikant, een goede balans tussen je muziek en je andere carrière en het moment wanneer jij jouw bijbaan kunt opzeggen om je volledig op je muziekcarrière te storten.

Host: BAM!
Gast: Aafke Romeijn (BAM!)

Basisbagage: Voor artiesten met ambitie

Basisbagage is hét boek voor muzikanten, artiesten en (aspirant) managers die graag stappen willen zetten in de muziekwereld. Het is een handboek dat o.a. helpt bij: het vormen van een visie, het bouwen van een plan en het vinden van jouw publiek.

Gast: Martijn Crama

Content is key!

Als opkomende act ontkom je eigenlijk niet aan social media. Maar, op welke manier zorg jij er nou voor dat je opvalt tussen alle andere acts die met een nieuwe release, tour of video komen? In korte tijd maken we je wegwijs in de wereld van social media en leer je welke content je maakt voor welk kanaal om de meeste aandacht te trekken.

Gast: Jochem Winterwerp

Maak kennis met Sena

Krijg jij al waar je recht op hebt? Kom naar het Sena flitscollege en leer in maximaal 30 minuten alles over hoe jij geld kunt verdienen als jouw muziek in het openbaar gedraaid wordt.

Host: Sena
Gast: Silvia Biemans