De Coöperatie

De Coöperatie staat als Utrechts productieplatform midden in het landelijke talentontwikkelingsveld. Wij stimuleren authentieke makers in muziek- en beeldcultuur en ondersteunen creatieve ondernemers bij het zetten van de volgende stappen richting de markt.

Een bijzondere eigenschap verdient volgens ons specifieke aandacht. Aansluiting met de markt gaat niet zelden ten koste van de authenticiteit van een maker. Commerciële belangen en de wens om een opdracht of contract in de wacht te slepen, spelen daarbij onmiskenbaar een rol. Maar de praktijk leert dat veel makers en uiteindelijk ook de sector (en het publiek) gebaat is bij meer ruimte en tijd voor de ontwikkeling van een maker.

Met MASTER faciliteren we makers met de context voor onderzoek en experiment. Het ontwikkelen van kennis en netwerk zit in onze haarvaten, wat we vervolgens delen via No Man’s Land en het jongere broertje Club No Man’s Land. We verenigen ons netwerk op urban culture festival Utregse Unie en presenteren hier het talent van morgen aan een jong en grootstedelijk publiek – de subcultuur waar wij zelf uit voortkomen.

De Coöperatie is de schakel tussen een innovatief idee, het kansrijke talent en zijn omgeving. We nodigen je graag uit om eens te komen praten.

“Exceed what is, by imagining what is yet to come.”

Bestuur & Directie

De Coöperatie (Stichting CPRT) werkt met een Raad van Toezicht-model. De organisatie voert haar werkzaamheden uit onder leiding van directeur-bestuurder Robert Kouijzer.

Raad van Toezicht

Marjolein Rietveld (directeur Kunstbende)
Caspar Nieuwenhuis (artistiek directeur Likeminds)
Maurits Bos (advocaat Benvalor)
Michiel Dirks (directeur Robogas)

Visuele weergave van De Coöperatie

Team

DeCooperatie-sq_Robin_Alysha_Clemens-10-klein

Robert Kouijzer
Directeur-bestuurder

DeCooperatie-sq_Robin_Alysha_Clemens-2-klein

Tim van Reyswoud
Marketing & communicatie

DeCooperatie-sq_Robin_Alysha_Clemens-8-klein

Douwe Esschendal
Projectleider MASTER

DeCooperatie-sq_Robin_Alysha_Clemens-5-klein

Simon Akkermans
Artistiek coördinator